Nieuwsbrief augustus

Separations Analytical Instrument b.v. Nieuwsbrief augustus 2020

Inmiddels zijn de schoolvakanties al in volle gang maar op de werkvloer gaat het werk natuurlijk gewoon door. Drukte schommelt op en neer net zoals de temperaturen buiten maar we houden het hoofd koel. Toch zien een groot aantal bedrijven een afname in monster aantallen. Als gevolg hiervan wordt er bezuinigd in personeel en/of investeringen worden afgeblazen of uitgesteld.

Daar heeft Knauer zeer goed op ingespeeld met de laatste ontwikkelingen. Zelf een nieuw systeem maken met de componenten die u al heeft. Minimale investering per keer en toch een nieuw systeem. Uitbreiding van het analyse portfolio met dezelfde instrumentatie. Hoe? Dat leest u in deze nieuwsbrief.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Team Separations Analytical Instruments bv

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Assistant ASM 2.2L

De “assistant” is geen onbekende binnen de Knauer gebruikers, een lege LC behuizing die met 3 modules kan worden gevuld. Dit concept is uniek binnen de LC en stelt ons als distributeur in staat om zo “custom made” LC’s te maken geheel naar wens van de eindgebruiker.

Waarom is dit nu zo bijzonder? Een nieuwe of andere applicatie is niet altijd simpelweg een andere kolom in het systeem hangen en klaar. Sommige applicaties zijn qua apparatuur zo ingewikkeld dat er niet altijd standaard 1 module is. Dat is natuurlijk op te lossen door veel losse modules in het systeem op te nemen maar ruimte op een laboratorium tafel is schaars en kostbaar. Vaak zijn deze applicaties ook nog experimenteel of net geïntegreerd binnen de R&D en nog lang niet klaar om over te gaan naar een “dedicated” systeem op QC.

Maar wat als het systeem zich heeft bewezen, de applicatie is geïmplementeerd? Dan heb je een “dedicated” systeem maar er staat nog veel meer ander onderzoek te wachten. Gaat men dan weer een nieuw systeem aanschaffen?

 

Nee, dat hoeft dus niet. Knauer heeft de “Assistant” door ontwikkeld. Het concept is nog hetzelfde maar i.p.v een LC behuizing (docking station) met een vaste invulling kan de gebruiker nu zelf gaan bepalen waarmee de behuizing wordt gevuld. Hiermee wordt dit naast R&D ook erg interessant binnen de QC laboratoria als er bepaalde analyses al wel standaard zijn maar nog niet veel worden uitgevoerd vanwege bijvoorbeeld een campagne.

Met meer dan 4000 modulecombinaties vindt u de perfecte configuratie voor uw LC. Het docking station kan worden aangepast met maximaal drie compacte apparaten. Kies de eigenschappen die u wilt om uw perfecte Assistant ASM 2.2L te krijgen voor chromatografie en daarbuiten.

Pompen

Kies uit 15 verschillende pompen met pompkoppen van 10 of 50 ml en met of zonder druksensor. Het gebruikte materiaal is roestvrij staal, keramiek of Hastelloy C (alleen voor pompen zonder druksensoren).

Valve Drive

De universele valve drive identificeert valves via RFID-technologie en maakt het mogelijk om GLP-gegevens te lezen. Alle V 4.1-kleppen, onafhankelijk van aantal poorten en positie, worden ondersteund.

UV-detectoren

De compacte UV-detector met enkele golflengte is verkrijgbaar in een basis- en glasvezelversie. De golflengte kan worden ingesteld tussen 190 - 500 nm.

Configuratie-opmerking

Assistant met de volgende configuratie is niet toegestaan:

1) meer dan twee pompmodules - een hogedrukgradiënt wordt niet ondersteund

2) meer dan één UV-detector, i.v.m. hitte ontwikkeling

3) zonder modules

 

Door slechts 4 schroeven los te draaien kan de module uit de Assistant worden verwijderd en een andere module kan worden geplaatst. Wederom 4 schroeven vast draaien en u bent klaar. De module wordt door de Assistant automatisch herkend.

Doordat een module makkelijk uit het systeem is te halen wordt onderhoud ook een stuk makkelijker.

Welke softwarefuncties ondersteunt de Assistant ASM 2.2L?Met 1 Assistant module al een complete HPLC?

Ja u leest dat goed, wij zijn in staat om met 1 Assistant al een complete HPLC te maken.

Isocratisch HPLC-systeem met variabele UV / VIS-detector met enkele golflengte en handmatige injectie, speciaal ontworpen voor educatieve doeleinden

· Compleet isocratisch analytisch HPLC-systeem dat zeer weinig bankruimte nodig heeft

· UV / VIS-detector met één variabele golflengte

· Pompunit met druksensor voor een laag pulserende toevoer van eluens

· Optionele AZURA Mobile Control-software maakt directe besturing van alle geïntegreerde modules mogelijk

· Bescherming tegen lekkage

· Compleet softwarepakket ClarityChrom® (educatieve licentie)

· Notebook

· Capillair schema

· Toepassingsnotitie

· Inleiding tot de bediening van software en hardware via korte films

To the news acthive