Nieuwsbrief december

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief december 2020

Beste,

 

De maand van de feestdagen. Of u nu Sinterklaas viert of kerst, lekker (samen) eten, cadeautjes horen daarbij. En daarmee is de consumptie van plastic verpakkingsmateriaal toegenomen. Om nu te zorgen dat dit onnodig in het milieu terecht komt scheiden wij natuurlijk netjes ons afval. Ondanks dat is de plastic soep toch een feit. Fabrikanten spelen daar goed op in en het volume aan composteerbaar (bio)polymeer wordt steeds groter. De ontwikkelingen binnen de (bio)polymeerchemie blijven doorgaan en het materiaal moet natuurlijk worden getest. Bepaling van molecuulgrootte (Mn, Mw, Mz, Mv) geeft al een goede indicatie van bepaalde eigenschappen van het materiaal.

Die bepaling kan worden gedaan met elke willekeurige HPLC met een GPC of GFC kolom en afhankelijk van wat men wil weten een specifieke detector. Maar, is de HPLC niet stabiel dan heeft dit in de SEC meer invloed op je resultaten dan in de HPLC wereld. Bijvoorbeeld een verschoven piek binnen SEC geeft een totaal andere uitkomst.

Om dit te voorkomen is een stabiel systeem dus noodzakelijk. Daar is TOSOH in geslaagd met hun unieke concept. Hoe ze dat hebben gedaan? Lees snel verder…..

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

TOSOH

 

Al meer dan 45 jaar perfectioneren wetenschappers van Tosoh GPC-instrumenten door de ontwikkeling van het EcoSEC Elite GPC-systeem (voor polymeeranalyse tot 60 ºC) en het EcoSEC hogetemperatuur-GPC-systeem (voor polymeeranalyse tot 220 ºC).

De basis van beide EcoSEC GPC-systemen is een alles-in-één systeem dat is ontworpen met: een dual flow refractive index detector (RI) voor ongeëvenaarde basislijnstabiliteit, temperatuurgestuurde dubbele pompen voor uitstekende debietprecisie onafhankelijk van veranderingen in laboratoriumtemperatuur, en een alles-in-één ontwerp bestuurd door intuïtieve software.

Het EcoSEC GPC-systeem bevat twee onafhankelijk werkende pompen. De hoofdpomp levert oplosmiddel aan de kolom. Een identieke secundaire pomp levert hetzelfde oplosmiddel via een 'referentiekolom' aan de referentiecel van de brekingsindexdetector.

Het belangrijkste voordeel van de tweede pomp is een verbetering van de RI-basislijnstabiliteit. De basislijnstabiliteit is essentieel voor de nauwkeurige berekening van de molaire massagemiddelden van polymeren. Ook de degasser is geplaatst in hetzelfde compartiment als de pompen

De kolomoven heeft plaats voor 8 kolommen en bevat tevens de standaard RI detector. Indien u kiest voor de optionele UV detector dan wordt deze ook in de kolomoven geplaatst.

Doordat het compartiment van de pompen + degasser en de kolomoven met detectoren gethermostatiseerd is zijn fluctuaties voorkomend uit temperatuurswisseling geëlimineerd.

 

Moet het systeem nog stabieler? De optionele “solvent stocker” verwarmt het element al in de fles en ook de monsters kunnen worden verwarmt door de optionele verwarmde monstertray.

Dit alles moet natuurlijk worden aangestuurd.
Tosoh biedt u met het systeem ook de gratis software aan.

Gebruikersbeheer

Registratie en bewerken van gebruiker

Data-acquisitie

Systeembesturing en gegevensopslag

Gegevensanalyse

Analyse van verkregen gegevens

Rapportlay-out

Genereer verschillende rapportlay-out

Gegevensbeheer

Gegevens transporteren / kopiëren

GPC-specifieke EcoSEC GPC-systeemsoftware om het systeem controle en gegevensverwerking te vereenvoudigen

• Bestuurt maximaal 2 EcoSEC GPC-systemen

• Uitstekende gegevensverwerking en het genereren van rapporten

• Volledig uitgerust systeem voor gegevensverwerking; analyseer gegevens van twee

detectoren

• Start en stop het systeem automatisch

• Eén licentie voor meerdere locaties


Is er nog meer?

 

Jazeker. Bent u geïnteresseerd in absolute molmassa’s of branching dan is het systeem nog uit te breiden met light scattering detector en/of een viscositeitsdetector.

De LenS3 MALS-detector biedt een revolutionaire benadering voor het meten van molecuulgewicht (MW) en gyration radius (Rg) van synthetische polymeren, polysacchariden, eiwitten en biopolymeren. Een nieuw optisch ontwerp, een unieke celblokassemblage en een nieuwe berekeningsmethodologie maken de LenS3 MALS-detector de eerste baanbrekende innovatie op het gebied van lichtverstrooiingstechnologie in decennia!

 

Met een nieuwe celgeometrie en een laser met een lagere golflengte (bij 505 nm), maakt de LenS3 MALS-detector directe meting van het molecuulgewicht mogelijk en biedt de beste gevoeligheid in zijn klasse. Bovendien is, met een verbeterd normalisatieproces en een nieuwe methode voor het gebruik van de hoekafhankelijkheid, voor het eerst in de geschiedenis nu de bepaling van de gyratieradius van kleinere macromoleculen kleiner dan 10 nm in gyratiegrootte mogelijk!

 

De LenS3 MALS-detector wordt aangedreven door SECview ™ -software, geschikt voor GPC-systeem / hardwarebesturing, meerkanaals data-acquisitie, dataverwerking en analyse. Volledig gericht op het verbeteren van de gebruikersinterface-ervaring, SECview is een uitnodigend nieuw perspectief dat de complexe berekeningen stroomlijnt die door de geavanceerde detectoren worden vereist en het is de enige GPC / SEC-gegevensverwerkingsmodule die vandaag de dag een analyse van een interessant monster uitvoert met behulp van meerdere kalibratiemethoden tegelijkertijd.

 

Op het moment worden er nog een viscositeitsdetector van een derde partij gebruikt maar een eigen detector is in ontwikkeling en wordt begin 2021 verwacht.

To the news acthive