Nieuwsbrief februari

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief februari 2021

Beste,

Hybride, een woord dat we steeds vaker tegenkomen, denk hierbij aan een hybride camera, een hybride fiets of een hybride auto. Maar wat is nu hybride? Volgens “Van Dale” is de betekenis “kruising” en als je een beetje verder zoekt “nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken”.

Bij de auto denk je gelijk aan de elektromotor en de brandstofmotor. Maar wij zijn LC specialist, geen autoverkopers. Is er binnen de LC wereld dan ook hybride?

Jazeker, binnen de preparatieve LC dient er eerst vooronderzoek of controle achteraf te worden gedaan wat voornamelijk uit analytische LC zal bestaan. Dat houdt ook in 2 LC systemen en dus ook 2 keer de aanschaf (kosten) van een systeem. Zou toch mooi zijn als dit te combineren is?

Wel nu, dat kan ook. Met het Knauer hybride systeem combineren wij analytische en preparatieve LC. Hoe? Lees snel verder.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Hybride analytische/preparatieve HPLC systeem

 

2-in-1-systeem: hybride analytisch / preparatief HPLC-systeem voor geoptimaliseerde methoden

Bij het scheiden en zuiveren van moleculen door middel van vloeistofchromatografie (LC), is het noodzakelijk om de methode te ontwikkelen met een preparatief high-performance vloeistofchromatografie (HPLC) -systeem. Het zuiveringsproces wordt vaak gecontroleerd op kwaliteit en kwantiteit van de producten door middel van analytische HPLC. In dit geval zijn twee LC-systemen, een analytisch en een preparatief, nodig voor een zuiveringsproces en de volgende analyse. Het AZURA Hybride Analytische / Preparatieve-systeem is een combinatie van deze twee systemen. Het systeem is in staat om een enkele stof uit een mengsel te isoleren en daarna een geautomatiseerde zuiverheidsanalyse uit te voeren.

Deze nieuwsbrief is te kort om uit te kunnen leggen hoe dit systeem werkt. Kijk daarom naar:

https://www.youtube.com/watch?v=2Dz15Wr_naU&feature=youtu.be&utm_source=knauer&utm_medium=email&utm_campaign=dnl119+2020-11

KNAUER Webinar: Digital LiveLab - meet the Hybrid Analytical/Preparative LC System

To the news acthive