Beste,
Een ei is een voedingsmiddel, dat vanouds veel door mensen (en door andere dieren) wordt gegeten. Alle vogeleieren zijn eetbaar voor de mens, maar de meeste eieren stammen van enkele soorten: kip, gans, eend en kwartel. Viseieren, hoofdzakelijk van de steur en bekend als kaviaar, eieren van slakken en eieren van reptielen zijn ook bekend als menselijk voedingsmiddel, maar in mindere mate dan vogeleieren.
Meringue, kokosmakronen en Angel food cake maak je van uitsluitend eiwitten. Advocaat, bearnaisesaus en banketbakkersroom alleen van dooiers. Het eiwit moet dan van de dooiers gescheiden worden. Dit kun je doen door de schaal voorzichtig te breken en dan heen en weer “overgieten”. Andere opties zijn het gebruik van een fles, trechter, schuimspaan of een “ei scheider”
Binnen de chromatografie draait het ook allemaal om scheiden. Daarvoor zijn verschillende methodes, afhankelijk van wat je gaat analyseren. Met deze nieuwsbrief geven we een overzicht van de verschillende methodes en een voorbeeld welke “stoffen” met welke methode te analyseren zijn.
Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
Met vriendelijke groet,
Team Separations Analytical Instruments B.V.
Marc, Sandra, Martijn & Martijn
|