Nieuwsbrief januari

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief januari 2021

Beste,

De feestdagen liggen al weer enige tijd achter ons. Een tijd van samen zijn, in zoverre dat dat mogelijk was. Broeken die nu niet meer passen wat doet vermoeden dat onze massa is toegenomen. Er is maar 1 instrument om daar achter te komen, de weegschaal. Grote kans dat die op dit moment niet je beste vriend is.

 

Gelukkig dat binnen de LC wereld de meetinstrumenten voor massa bepaling over het algemeen wel je beste vriend zijn. Binnen de SEC is “massa” bepaling bijna het enige wat je doet.

Binnen de (U)HPLC heb je juist een heel scala aan meetinstrumenten zoals UV, RI of Fluorescentie detectoren maar ook hier zien we een verschuiving naar massa bepalingen of te wel de MS detectoren.

 

Ook hier weer een heel scala aan soorten MS detectoren. Kunnen wij u MS aanbieden? Jazeker, in deze nieuwsbrief hierover meer..

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

MS detectie

 

Massaspectrometrie is een veelzijdige techniek, die gebruikt kan worden voor de identificatie, kwantificatie en profilering van isotopen, moleculen en molecuulcomplexen in zeer kleine hoeveelheden van chemische en biologische mengsels.

In een massaspectrometer worden individuele moleculen van het monster, afhankelijk van de ionisatietechniek, in de gasfase dan wel de vloeibare fase geïoniseerd. In een vereenvoudigd (voorbeeld) model van de massaspectrometer worden de hierdoor gevormde ionen versneld in een zeer precies geregeld elektrisch veld en komen vervolgens in een magnetisch veld waar ze door de lorentzkracht een cirkelvormige baan volgen. De ionen worden ruimtelijk gescheiden op basis van hun massa/ladingsverhouding (m/z) waarna de detectie volgt. In een massaspectrum wordt de intensiteit uitgezet tegen de m/z waarden.

Welke detectoren kunnen wij u aanbieden?

De Knauer 4000 MiD en Microsaic 4500MiD zijn geminiaturiseerde chipgebaseerde enkele quadrupool massaspectrometers die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Een geïntegreerd olievrij pompsysteem maakt een kleine footprint mogelijk en daarmee de installatie van deze detector bijna overal.

Het gebruiksvriendelijke concept met plug-and-play verbruiksartikelen resulteert in lage onderhoudskosten en een volledig gereedschapsloze front-end. Door het kleine ontwerp wordt het stikstofverbruik verlaagd, wat leidt tot lage bedrijfskosten. Met de MiDas geautomatiseerde bemonsteringseenheid is de MS de ideale aanvulling voor (preparatieve) HPLC-systemen en massagerichte zuivering.

Met het geïntegreerde vacuümsysteem en geïntegreerde elektronica in één doos brengt de Knauer 4000 MiD en Microsaic 4500MiD massaspectrometrie naar plaatsen waar geen andere spectrometer kan worden ingezet.

Met een massabereik van 50 tot 800 m / z voor de KNAUER 4000 MiD en 50 tot 1400 m / z voor de Microsaic 4500MiD kan de detector voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. In combinatie met de MiDas is het de ideale keuze voor preparatieve chromatografie en directe introductiemethoden.


Belangrijkste voordelen

-Kleine footprint maakt inzet overal binnen laboratorium- of verwerkingsfaciliteiten mogelijk

-Volledig geïntegreerd en robuust systeem, zonder externe vacuümpompen en zonder externe pc

-Eenvoudig te gebruiken, gewoon ‘plug and play’ verbruiksartikelen

-Geïntegreerde software ontworpen voor snelle installatie en gegevensanalyse

-Softwaremodule voor bediening op afstand voor snelle en effectieve integratie van apparatuur van derden

-Lage bedrijfskosten dankzij een lager stroom- en N2-gasverbruik

-Lage onderhoudskosten met een volledig gereedschapsloze front-end

-Toepasbaar in Clarity, ClarityChrom en PurityChrom

Dimensions: 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 in.) (including PC, pump and exhaust)

Weight: 32 kg (including PC, pump and exhaust)

Ion Source: spraychip® - electrospray ionization source

Ionization Modes: Positive and negative ESI

Sample Inlet: Compatible with standard capillaries and unions e.g., 1/32” tubing

Flow Rate Range: 0.3-2000 µL/min

Mass Analyzer: ionchip® - quadrupole mass filter

Mass Range: 50-800 m/z (4000MiD) 50-1400 m/z (4500 MiD)

Mass Accuracy: ± 0.3 m/z in full scan*

Mass Resolution: 0.7 m/z ± 0.1 @ FWHM*

Sensitivity: 10pg of reserpine yields a peak in SIM mode with a S/N ratio of 10:1 (RMS)

Interface: vac-chip™ - off axis microengineered atmospheric pressure interface

Detector: Electron multiplier

Dynamic Range: 3-4 orders of magnitude

Scan Modes: Full scan, SIM (8m/z channels), simultaneous scan/SIM, and timed SIM

Scan Rate: m/z 1,500/s (7,500 pts/s)

Pumping System: Integrated oil-free pumps (no floor pump needed)

Software Control: Masscape®, Clarity, PrepCon, Remote Operations Protocol

Connections: Ethernet, 5 x USB

2 x digital in (e.g., LC trigger input), 2 x digital out

4 x in (e.g.; UV Trace), 4 x out (e.g., triggering external device)

1 x RS232 (e.g., syringe pump control)

*in a temperature controlled environment, 20±3˚C

 

Power Requirements:
Power: 250W (operating), 300 W (peak)

Line voltage: 100-240 V AC±10%

Line frequency: 50/60 Hz

Nitrogen Gas:

Pressure 2-6 bar (29-87 psi)

Purity (≥99,5%)

6mm OD push fit connection

Pump Exhaust:

Exhaust connects to an 8 mm OD push fit

 

Sciex Triple Quad 3500 LC-MS/MS

Welkom in de wereld van LC-MS / MS

Als u momenteel uw assays uitvoert met GC, GC-MS of HPLC, wacht er een gewaagde nieuwe wereld op u. Ontdek hoe de kracht van vloeistofchromatografie (LC) in combinatie met drievoudige quadrupool tandem-massaspectrometrie (MS / MS) uw huidige assays kan vereenvoudigen en consolideren, uw assaykwaliteit drastisch kan verhogen en het repertoire van assays dat u kunt bieden enorm kunt uitbreiden - zonder uw begroting. Met het SCIEX Triple Quad ™ 3500 LC-MS / MS-systeem worden moderne hardware, krachtige software en robuuste engineering gecombineerd om lagere niveaus van detectie en kwantificering mogelijk te maken dan conventionele GC- en LC-workflows, en voor een breder scala aan analyten. U krijgt prestaties op expertniveau tegen een instapprijs.

 

De kracht van tandem-massaspectrometrie voor analyse (MS / MS)

Verhoog de selectiviteit en verbeter de detectielimiet

Met tandem-massaspectrometrie (MS / MS) krijgt u nog een ander niveau van selectiviteit door detectie van analyt-specifieke productionen. Via een proces dat multiple reactiemonitoring (MRM) wordt genoemd, worden analyt-precursorionen geselecteerd in de eerste fase van de analyse, gedissocieerd in fragmentionen in de tweede fase en selectief gefilterd en gedetecteerd in de derde fase van de analyse. Door elke analyt achtereenvolgens te selecteren en te fragmenteren zodat alleen analyt-specifieke productionen worden gedetecteerd, kunnen de specificiteit en gevoeligheid van de test exponentieel worden verbeterd. Bovendien kunnen co-eluerende analyten en monsters binnen complexe matrices die mogelijk problematisch waren voor andere assays, enorm profiteren van het additieve vermogen dat MS / MS biedt.

 

De kracht van een triple quadrupool voor kwantificering (Triple Quad)

Bespaar tijd en bereik de hoogste assayprestaties

Als het gaat om MS / MS voor kwantificering, is het type massa-analysator van belang. Op drievoudige quadrupool gebaseerde massaspectrometers bieden de beste gecombineerde specificaties voor snelheid, gevoeligheid, specificiteit, dynamisch bereik en multiplexmogelijkheden voor gerichte kwantitatieve MRM-analyse in vergelijking met elk ander type massa-analysator. Ze zijn echt de gouden standaard voor gerichte detectie en kwantificering. Met een op drievoudig quadrupool gebaseerd LC-MS / MS-systeem kunt u niet alleen betere prestaties behalen voor veel van uw traditionele GC- en HPLC-gebaseerde assays, maar er kunnen ook nieuwe analyten worden toegevoegd en nieuwe assays worden gemaakt, waardoor u uw portfolio van services voortdurend uitbreidt. voorzien van één instrument. Met LC-MS / MS is er een assay voor elk molecuul

 

Massabereik: 5-2.000 Da

Met hetzelfde brede massabereik als onze topklasse triple quadrupoolinstrumenten, zullen zelfs high-mass compounds meervoudig geladen ionen vormen binnen het bereik van het Triple Quad 3500 LC-MS / MS-systeem zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets mist.

Ionisatie: Electrospray Ionisatie (ESI) en Atmosferische Druk Chemische Ionisatie (APCI) sondes inbegrepen

De TurboIonSpray sonde maakt elektrospray ionisatie mogelijk en is mild genoeg om zelfs voor labiele verbindingen te worden gebruikt. Voor ionisatie van verbindingen die niet gemakkelijk ionen in oplossing vormen, zoals niet-polaire verbindingen, kan de sonde voor chemische ionisatie bij atmosferische druk (APCI) worden gebruikt en kan deze een betere gevoeligheid bieden.

 

Polariteitomschakeling: 50 msec in MRM- en geplande MRM-modi

Sommige analyten vormen bij voorkeur positief geladen ionen en sommige vormen negatief geladen ionen. Dit kan een probleem opleveren als beide typen in hetzelfde monster voorkomen. Met polariteitswisseling hoeft u de polariteit van uw assay niet van tevoren te kiezen. Het Triple Quad 3500 LC-MS / MS-systeem zal tijdens uw assay heen en weer schakelen tussen oplaadmodi, zodat u de beste gevoeligheid voor elke analyt krijgt.

Detectortype: AcQuRate Pulse Counting CEM

De AcQuRate ™ Pulse Counting Channel Electron Multiplier combineert de nieuwste detectortechnologie met een correctie-algoritme voor pulstelling. Dit betekent een nauwkeurigere en nauwkeurigere ionendetectie over een breed dynamisch bereik met behoud van maximale gevoeligheid.

Scantypes: Q1 MS, Q3 MS, Product Ion, Precursor Ion, Neutral Loss of Gain, MRM

Gerichte MRM-kwantificering is slechts een van de vele scantypes die dit krachtige instrument kan uitvoeren. Met het 3500 Triple Quad LC-MS / MS-systeem kunt u profiteren van een van de vele aanvullende scantypes, zoals een Product Ion-scan voor structurele bepaling van een onbekende verbinding, een Precursor Ion of Neutral Loss-scan om alleen verbindingen binnen een specifieke klasse die een gemeenschappelijke structurele groep delen, of een Q1- of Q3-scan om eenvoudig de massa van een verbinding te bepalen. U kunt ook een assay maken die meerdere verschillende scantypes combineert voor ultieme flexibiliteit.

To the news acthive