Nieuwsbrief mei

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief mei 2021

Beste,

 

In de nieuwsbrief van Maart 2021 hebben we al aangegeven dat wij van het bourgondische leven houden. Één van de dingen die daarbij horen is soep. Vroeger stond dat elke dag op tafel. Nog steeds staat de soep geregeld op tafel waarbij we wel een beetje lui zijn geworden doordat we soep in een “soupmaker” maken. Hebben we wat meer tijd dan doen we het “ouderwets” in een pan op het fornuis.

Vroeger waren de gezinnen groter dan tegenwoordig en als men dan vroeger soep ging maken dan werd de snelkookpan (hogedrukpan) uit de kast gehaald om toch nog in een korte tijd een grote hoeveelheid soep te kunnen maken.

Nu zult u wel denken, wat heeft soep in een hogedrukpan nu met de specialisatie van Separations te maken? Dat zullen we u uitleggen : Separations heeft uiteraard niets met soep, maar alles met hoge druk te maken.

HPLC oftewel High Performance Liquid Chromatography ook wel eens High Pressure Liquid Chromatography genoemd is simpel gezegd niets meer dan een vloeistof (met te bepalen monster) onder druk door een kolom duwen. Met een bepaalde temperatuur, Flow en compositie duurt een analyse een x aantal minuten. Door te kiezen voor kleiner pakkingsmateriaal wordt een betere scheiding verkregen maar dat gaat wel gepaard met langere retentietijden. Om dit op te heffen moet er worden gewerkt onder grotere druk.

Door de combinatie van grotere druk en kleiner pakkingsmateriaal worden er betere resoluties, smallere pieken en aanzienlijke kortere retentietijden verkregen. Zie daar UHPLC (Ultra High Performance Liquid Chromatography)  is tot ontwikkeling gekomen. En hoewel UHPLC een aantal jaren geleden helemaal “hot” was, zien we nu toch een afname van deze techniek. Zijn retentietijden van minder belang geworden? Wat in ieder geval blijft, is de vraag naar een goede resolutie. Hier heeft Knauer weer baanbrekend werk geleverd met de Azura 862 aangevuld met ULDC  (Ultra Low Dispersion Chromatography) techniek. UHPLC kwaliteiten voor de prijs van een HPLC.

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Knauer Azura 862

Heb ik een UHPLC-systeem nodig?

Klassieke HPLC-methoden worden nog steeds veelvuldig gebruikt. Onze vraag in de kop wordt doorgaans gesteld door degenen die verantwoordelijk zijn voor analytische HPLC-apparatuur wanneer ze een systeem moeten vervangen.

Het is echt moeilijk te voorspellen of een speciaal UHPLC-systeem veelvuldig of slechts zelden in uw laboratorium zou worden gebruikt, omdat uw selectie van methoden altijd afhangt van externe vereisten en voorschriften.

Wat als u vandaag een HPLC-systeem zou kunnen krijgen dat kan worden geüpgraded om UHPLC-prestaties te leveren wanneer u het nodig heeft?

Het nieuwe analytische HPLC-systeem AZURA 862 legt de lat hoger voor standaard HPLC, waardoor scheidingen tot wel 12.500 psi / 862 bar mogelijk zijn.

Waar is het voordeel, als de meeste van mijn HPLC-toepassingen draaien onder een druk van minder dan 300 bar?

Als u een oud HPLC-systeem vervangt door het meest up-to-date AZURA 862 HPLC-systeem, krijgt u hoogwaardige componenten zoals de P 6.1L pomp, de flexibele AS 6.1L autosampler, gevoelige detectoren met hoge data-acquisitiesnelheden en moderne netwerkconnectiviteit.

U kunt uw routinetoepassingen blijven uitvoeren met iets hogere prestaties en profiteren van moderne systeemfuncties. De drukweerstand van 862 bar verhoogt het aantal moderne kolommen voor kleine deeltjes dat op uw systeem kan worden toegepast. Met AZURA 862 kunt u dus b.v. core-shell kolommaterialen gaan gebruiken.

Ultra Low Dispersion Cromatography

 

Mochten uw toekomstige methoden hoger resolutie eisen, kunt u uw AZURA 862 eenvoudig upgraden met ULDC-technologie. Deze upgrade transformeert het systeem in een chromatografiesysteem met ultralage dispersie, waardoor het extra kolomvolume wordt geminimaliseerd en UHPLC-voordelen worden geboden.

Het scheidingsvermogen van moderne sub-2 µm of core-shell kolommen kan volledig worden benut met ULDC, wat resulteert in een hogere resolutie voor scherpere pieken of snellere scheidingen.

Figure 1: Scheiding van alkyl benzoaten, verbetering in analysetijd.

Figure 2: Alkyl benzoates scheiding, variatie door extra-column volume

AZURA 862 HPLC-systeem:

-Meest up-to-date HPLC-componenten, qua prestaties en qua bediening

-Kan gemakkelijk bestaande systemen vervangen die dezelfde methoden gebruiken

-Kan worden opgewaardeerd tot prestaties op UHPLC-niveau

 

De ULDC-optie maakt van de nieuwe AZURA 862 een toekomstbestendige HPLC:

-Ultra-low-dispersion chromatography (ULDC) voor het volgende niveau van HPLC

-Ultralaag extra kolomvolume

-Maximaal scheidingsvermogen met UHPLC-voordelen

 

 

Een HPLC-> ULDC aanpasbaar systeem is niet alleen praktisch vanuit kostenoogpunt, maar ook duurzamer, omdat er geen systemen ongebruikt blijven staan, alleen vanwege een onverwachte behoefte aan HPLC- of UHPLC-methoden.

 

To the news acthive