Nieuwsbrief oktober

Separations Analytical Instruments b.v. Nieuwsbrief oktober2020

Beste,

Een kinderlied, waartoe ook opzegversjes, rijmpjes en kinderdreunen horen, is een lied gemaakt voor en/of gezongen door kinderen en sluit aan, bij de belevingswereld van het kind.

Pas na de 15de eeuw zijn de liederen (veelal op basis van religie) overgeleverd en de traditionele kinderliedjes stammen pas uit de 19de en 20ste eeuw. Wie kent ze niet, “alle eendjes zwemmen in het water”, “Berend Botje ging uit varen”, “het regent, het regent” en bijvoorbeeld “2 emmertjes water halen”.

2 Emmertjes water halen, 2 emmertjes pompen… hieruit kan men aannemen dat de emmertjes worden gevuld uit eenzelfde pomp. Maar wat als u nu niet weet of dit water in de emmers uit dezelfde pomp komt? Hoeveel gaat u nodig hebben om te kunnen analyseren? Voorheen deden we dat proefondervindelijk… we proberen wat, misschien moeten we verdunnen, misschien moeten we juist concentreren. Wilde men in één en hetzelfde systeem diverse volumia kunnen “injecteren” dan was er al een uitgebreid systeem nodig. Tot nu….

Met de komst van de multifunctionele injectiekraan is dat allemaal verleden tijd. Of u nu 100 µl of 100ml moet injecteren het is allemaal mogelijk door deze kraan. Hoe? Dat vertellen wij u in deze nieuwsbrief.

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Team Separations Analytical Instruments

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Injectie

 

Wat u moet injecteren om bepaalde componenten te kunnen meten hangt sterk af van de concentratie van het component in het monster. Zo heeft u de ene keer een klein volume nodig wat prima met een syringe te injecteren is, van een volgend monster zou zomaar enkele tientallen milliliters nodig zijn. Dat kan allemaal maar daarvoor is een uitgebreid systeem nodig.

Tot nu toe……….

Met het multifunctionele injectie valve kunt u op verschillende manieren een monster injecteren zonder dat u de systeemconfiguratie hoeft te wijzigen. De sample loop wordt handmatig gevuld met een spuit of automatisch via een monsterpomp. Door het wisselen van de klep wordt het monster vervolgens geïnjecteerd door de systeempomp. Als extra optie kan het monster ook rechtstreeks via de monsterpomp in de kolom worden geïnjecteerd.

Positie 1

 

Positie 2

 

Positie 3

Positie 4

1| Handmatige load & column equilibration

De sampleloop wordt handmatig gevuld via een spuit en de kolom wordt geëquilibreerd via de pomp in het systeem.

2| Monsterinjectie

De flow van de pomp wordt door de sampleloop geleid en het monster wordt op de kolom gebracht. Additioneel gaat de flow van de sample pump naar waste 2.

3| Directe injectie

Het monster wordt via de monsterpomp rechtstreeks op de kolom geladen. De flow van de systeempomp wordt naar waste 1 geleid.

4| Automatische load & column equilibration

De sampleloop wordt automatisch gevuld via de samplepump en de kolom word geëquilibreerd via de systeempomp.

 

Twee stappen zuiverings systeem (FPLC)


Laten we het vereenvoudigen!

 

De multi-injectie valve is zeer veelzijdig en geeft u daarom de mogelijkheid om complexere systemen af te slanken, b.v. het twee stappen zuiverings-systeem, terwijl het zelfs de systeemprestaties verbetert. In plaats van in totaal vijf kleppen nodig te hebben in het tweetraps systeem, kan de nieuwe injectieklep drie kleppen vervangen zonder functionaliteit te verliezen.

 

Vergelijk de stroomschema's van het oude systeem met het nieuwe hieronder:


Voordelen:

• Kleinere systeemgrootte

• Minder complexiteit (hardware / software)

• Verminderd dood volume

• betere systeemprijs

To the news acthive