Beste,
Vertakkingen, we kennen ze op verschillende manieren. In de plantkunde is het de wijze waarop de stengel of de wortelstok zijtakken vormt en nieuwe groeipunten vormt. Geografisch zijn vertakkingen meer bekend bij rivieren. Deze vertakkingen ontstaan doordat een rivier “botst” op een object. Door erosie ontstaan er nieuwe “kanalen”. Een heel bekend voorbeeld is natuurlijk een rivierdelta. Hierbij wordt het sediment afgelegd waardoor er een blokkade ontstaat en zo een vertakking wordt gecreëerd.
In de chemie kennen wij ook vertakkingen zoals de simpele alkylen.
Binnen de polymeerchemie wordt het al wat lastiger. Vertakkingen in polymeren hebben grote invloed in de eigenschappen van het polymeer.
Aan de hand van Size Exclusion Chromatography bepalen we het molecuulgewicht en kunnen we bepaalde eigenschappen van ene polymeer al voorspellen. Echter bij een vertakt polymeer hebben we aan een simpel molecuulgewicht niet meer voldoende.
Hier komt de zogenaamde triple detectie om de hoek kijken. Met behulp van deze techniek wordt de structuur van een polymeer stukken duidelijker.
In deze nieuwsbrief proberen wij uit te leggen wat hiervoor nodig is
Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
|