Nieuwsbrief december

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief december2021

Beste,

 

De Bondsrepubliek Duitsland, kortweg Duitsland, ons buurland. Duitsland heeft met 80.159.662 (2020) inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. De hoofdstad en grootste stad van het land is Berlijn, waar ook Knauer (onze hoofdleverancier) zijn thuisbasis heeft.

Ook in Duitsland zijn de Corona besmettingen, zoals wellicht bekend een groot probleem. De huidige vaccinatiegraad ligt in Duitsland op 76% en in Nederland op 83,7%.

Knauer heeft in samenspraak met de klant een techniek ontwikkeld voor massaproductie van Lipid Nano Particles (LNP's) met behulp van Impingement Jet Mixing technology (IJM). LPN's blijken een geschikte toedieningsvorm te zijn voor de ontwikkeling van op mRNA gebaseerde vaccins tegen Corona. Het is aangetoond dat deze techniek een stabiele basis vormt voor de toediening van actieve ingrediënten zoals RNA, mRNA, siRNA of op DNA gebaseerde API's.

Meer informatie hierover vind u op de volgende pagina’s.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Lipid Nano Particles

Impingement jets mixing technologie (IJM) maakt de formulering en productie mogelijk van hoogwaardige lipide nanodeeltjes met API (bijvoorbeeld voor mRNA-vaccins). Het inkapselingsproces van actieve farmaceutische ingrediënten met lipiden is gebaseerd op impingement jets mengtechnologie, waarbij twee stromen met hoge snelheid botsen in een straalmengkamer. Een van de stromen bevat de lipiden in organische oplosmiddelen en de andere stroom de API in water. Het mengen met hoge snelheid vermindert de oplosbaarheid van de lipiden, zodat homogene nanodeeltjes worden gevormd. De kwaliteit van nanodeeltjes hangt af van de stromingsstabiliteit van de stromen, de mixergeometrie en de vloeistofsnelheden.

Het aantal parallelle units is afhankelijk van de toepassing. Ook kan het aantal pompen, flowmeters, jetmixer en leidingen worden aangepast aan de gewenste omstandigheden en schaal. Alle skids zijn gebouwd in een roestvrijstalen frame op wielen en zijn geschikt voor CIP-reinigingsprocedures in de farmaceutische productie. De Small Production Scale Unit IJM Skid bevat twee parallelle mengunits. Elke unit bevat vier pompen.

De oplossing van geconcentreerde actieve farmaceutische ingrediënten (API) wordt eerst verdund en vervolgens gemengd met de organische fase. Ten slotte wordt het mengsel in een derde mixer “geblust”. Beide units kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend.

De Large Production Scale Units kunnen worden geconfigureerd met maximaal acht parallelle mengunits, afhankelijk van de eisen van de klant. Elke unit bestaat uit twee pompen om lipide- en API-stromen te leveren, twee flowmeters voor flowregeling en één jetmixer. Afhankelijk van de configuratie kan de voorverdunning van de API en het “blussen” worden uitgevoerd voor de gecombineerde stroom van alle eenheden in één processtap buiten de Impingement Jets Mixing (IJM) Skid.

 

Back to the newsoverview