Nieuwsbrief februari

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief februari 2022

Beste,

Een ei is een voedingsmiddel, dat vanouds veel door mensen (en door andere dieren) wordt gegeten. Alle vogeleieren zijn eetbaar voor de mens, maar de meeste eieren stammen van enkele soorten: kip, gans, eend en kwartel. Viseieren, hoofdzakelijk van de steur en bekend als kaviaar, eieren van slakken en eieren van reptielen zijn ook bekend als menselijk voedingsmiddel, maar in mindere mate dan vogeleieren.

Meringue, kokosmakronen en Angel food cake maak je van uitsluitend eiwitten. Advocaat, bearnaisesaus en banketbakkersroom alleen van dooiers. Het eiwit moet dan van de dooiers gescheiden worden. Dit kun je doen door de schaal voorzichtig te breken en dan heen en weer “overgieten”. Andere opties zijn het gebruik van een fles, trechter, schuimspaan of een “ei scheider”

Binnen de chromatografie draait het ook allemaal om scheiden. Daarvoor zijn verschillende methodes, afhankelijk van wat je gaat analyseren. Met deze nieuwsbrief geven we een overzicht van de verschillende methodes en een voorbeeld welke “stoffen” met welke methode te analyseren zijn.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Scheiding methodes

Vloeistofchromatografie gebruikt een vloeistof als mobile fase. Het is een methode welke mengsels van verschillende componenten scheidt op basis van hun fysische of chemische verschillen. Bij HPLC wordt de mobiele fase onder hoge druk in het systeem gebracht wat resulteert in snelle en hoge resolutie scheidingen. De verschillende interacties tussen het analyt, stationaire fase en mobiele fase zijn de belangrijkste factoren voor scheiding. Diverse scheiding methodes kunnen worden gerealiseerd door gebruik te maken van verschillende combinaties van stationaire - en mobiele fase.


Back to the newsoverview