Nieuwsbrief Juli

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief juli 2021

Beste,

 

Een toerit is benoemd in het woordenboek als oprit of invoeging en is een rijstrook die naar de hoofdrijbaan leidt.

Vanaf het puntstuk wordt er gesproken van invoegstrook, een strook met beperkte lengte (in Nederland meestal 180 meter) waarop bestuurders snelheid kunnen maken om in te voegen op de hoofdrijbaan.

Het is gebruikelijk om op de invoegstrook te versnellen tot circa 20 km/u onder de gemiddelde snelheid op de rechterrijstrook, zodat men veilig in kan voegen. Wanneer er op de snelweg (wegens bijvoorbeeld extreme drukte) geen ruimte tot invoegen is, schrijven de verkeersregels voor dat men voor het begin van de invoegstrook wacht. In praktijk gebeurt dit niet en probeert men toch een plaats in de rij op de snelweg te krijgen.

In Nederland zijn op sommige toeritten doseerinstallaties aangebracht om de doorstroming te bevorderen in drukke periodes.

Doel van toeritdosering is het beperken van het aantal invoegende voertuigen om zo de verkeersdoorstroming op de hoofdrijbaan niet te verstoren. De toerit doseerinstallatie wordt in principe alleen ingeschakeld bij rijbaan-intensiteiten die in de buurt komen van de wegcapaciteit. Door het beperken van extra verkeer vanaf de toerit kan het ontstaan van congestie dan worden voorkomen of uitgesteld.

Wat heeft dit nu met Separations te maken? Eerlijk gezegd helemaal niets, maar het trefwoord is hier DOSEREN en daar weten wij wel weer genoeg over….

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

KNAUER-doseerpompen zijn uiterst nauwkeurige “two-piston pompen” voor toepassingen in de chemische en farmaceutische industrie, maar ook voor onderzoek en methode-ontwikkeling. Ze pompen en doseren waterige en organische vloeistoffen, agressieve media of vloeibare gassen. De doseerpompen overtuigen door hun hoge chemische bestendigheid, uitstekende debietprecisie en lage pulsatie van het verpompte medium in een breed scala aan toepassingen:

·         Stroomsnelheden van 0.1 ml/min tot 1.000 ml/min

·         Hogedrukbereik tot 650 bar

·         Breed temperatuurbereik van -10 ° C tot 120 ° C

·         Viskeuze vloeistoffen tot 1.000 mPa-s

Stand-alone bediening met display en knoppen is snel en eenvoudig. Met de verschillende “remote control” mogelijkheden zijn deze pompen in vrijwel elke procesomgeving te integreren.

Dankzij de geïntegreerde RFID-technologie zijn pompkoppen verwisselbaar met minimale stilstand van uw doseeroplossing, terwijl maximale flexibiliteit behouden blijft met betrekking tot debiet en drukbereik. De verwisselbare pompkoppen van roestvrij staal, titanium of keramiek zijn eenvoudig in onderhoud. Modellen met elektronische compensatieaandrijving bieden een zeer lage pulsatie. AZURA doseerpompen zijn beschikbaar voor state-of-the-art HPLC en voor zuiveringstaken op laboratoriumschaal tot 1000 ml/min.

 

Back to the newsoverview