Nieuwsbrief juli

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief juli 2022

Beste,

In onze nieuwsbrief van november 2021 hebben we de mogelijkheden van 2-staps zuiveringen besproken. Deze keer gaan we nog een stapje verder, automatische 3-staps multikolom zuivering.

De PurityChrom MCC Plus-software is speciaal ontworpen om zuiveringssystemen aan te sturen die uit een groot aantal apparaten bestaan om een hoge doorvoer mogelijk te maken.

Beheer complexe systemen, u bent vrij om te kiezen…

• Tot 5 isocratische pompen (P 4.1S, 80P)

• Tot 18 schakelkranen (VU 4.1)

• Tot 4 geleidbaarheidsmonitoren CM 2.1S

• Tot 4 pH-sensoren

• Tot 4 UV-detectoren

• Tot 1 Multi Wavelength Detector

• Tot 12 luchtsensoren

• Tot 1 fractiecollector (Foxy R1, Foxy R2)

 

… in één zuiveringssysteem.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

PurityChrom MCC Plus

PurityChrom MCC Plus is een speciale versie van zuiveringssoftware PurityChrom® waarmee u tot 16 datakanalen kunt bewaken en tot 8 isocratische pompen kunt regelen.

 

De MCC Plus-versie biedt een gebruiksvriendelijke en duidelijk gestructureerde interface om een goed overzicht te hebben van zelfs complexe voorbereidende systemen. De systeemvisualisatie biedt een grafische weergave van het zuiveringssysteem en maakt een eenvoudige bediening zelfs van complexe stroomprocessen mogelijk. Bovendien kan elk apparaat dat wordt weergegeven in het vloeistofschema handmatig worden bestuurd, wat de mogelijkheid biedt om uw omstandigheden tijdens de run te optimaliseren, te wijzigen en aan te passen. Door de hoge flexibiliteit kunnen methoden worden ontwikkeld volgens specifieke eisen.

 

U heeft de mogelijkheid om een methode te creëren op basis van volume, kolomvolume of tijd, maar vermeld alstublieft dat PurityChrom MCC Plus het volume en het kolomvolume berekent op basis van de debieten van alle pompen in het systeem. Er is ook een mogelijkheid om de methodeparameters tijdens de run te pauzeren of te wijzigen, waardoor u volledige controle heeft over uw chromatografieproces. In PurityChrom kunt u belangrijke functies in uw methode definiëren met variabelen. Hiermee kunt u met slechts één klik methoden schrijven die flexibeler kunnen worden aangepast aan een specifieke steekproef of kolom, net voor de run. In combinatie met de sequentietabel biedt een snelle en eenvoudige methode-scouting u in minder tijd de beste methode voor uw zuiveringsprobleem. Bovendien helpt de sequentietabel om zuivering en CIP-protocollen te automatiseren.

 

Voor fractionering kunt u zowel een fractioneerklep als een fractiecollector gebruiken. Autosamplerbesturing en gerelateerde functies worden echter niet ondersteund door PurityChrom MCC Plus.

 

In de software wordt rekening gehouden met de huidige richtlijnen en voorschriften zoals 21 CFR part 11. PurityChrom maakt flexibele ondersteuning van verschillende apparaten van KNAUER en andere fabrikanten mogelijk. Raadpleeg voor meer informatie over ondersteunde apparaten de release-opmerkingen van de nieuwste PurityChrom MCC Plus-versie. Met een onbeperkt aantal gratis offline licenties kunt u methoden schrijven en runs evalueren op elke computer van uw keuze, zonder het systeem te blokkeren. Verder bieden we gratis updates voor PurityChrom MCC Plus en een demo-licentie die kan worden gebruikt om een eerste indruk te krijgen van de gebruikersinterface van de software.

 

Het voorbeeld van het flowdiagram samen met de systeemweergave demonstreert hoe flexibel ons modulaire AZURA® Bio-zuiveringsplatform kan worden aangepast. het kan worden gebruikt om een geautomatiseerd driestaps zuiveringsproces te ontwerpen, bijvoorbeeld:

Zuiveringsstap 1 - Gelijktijdige opnamestap van maximaal 5 monsters

Gebruik de isocratische pompen van uw systeem om tegelijkertijd 5 monsters op uw kolommen te laden om de van belang zijnde stoffen op te vangen. In het geval van grote monstervolumes is deze opnamestap het meest tijd kritische punt in uw zuiveringsprocedure en dus biedt gelijktijdig laden een optie om tijd te besparen.

 

Zuiveringsstap 2 - Sequentiële tussenstap of ontzoutingsstap

In een tweede stap wordt het opgevangen monster geëlueerd en verder gezuiverd via een tweede kolom. De procedure kan worden geactiveerd door een detectorsignaal in de software.

 

Zuiveringsstap 3 - Sequentiële polijst- of ontzoutingsstap

In de laatste stap wordt een ontzoutingsstap uitgevoerd in uw zuivering die wordt ingeschakeld via een derde kolomset en wordt gecontroleerd op geleidbaarheid en/of pH. Ten slotte wordt de gezuiverde stof opgevangen door de fractiecollector die wordt geactiveerd door datasignalen of op basis van de geprogrammeerde tijdvensters.

 

 

PurityChrom MCC Plus zorgt voor handmatige controle en automatisering van het zuiveringsproces via aanpasbare methoden. Daarvoor biedt het de volgende handige functies:

• Activeren van acties (bv. fractieverzameling, schakelen van kleppen, springen naar de volgende zuiveringsstap, …) op basis van datakanaalsignalen en luchtsensorsignalen

• Uw systeem beveiligen tegen drooglopen door bewaking m.b.v. de luchtsensor

• Verschillende methoden na elkaar uitvoeren in een volgordetabel

• Variabelen definiëren voor snelle methode-scouting of methode-adoptie voor verschillende steekproeven

 

Back to the newsoverview