Nieuwsbrief oktober

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief oktober 2021

Beste,

 

De oudere generatie onder ons kan het zich vast nog herinneren,
de vuilniszakken op straat.

1 keer per week kwam de vuilniswagen alles ophalen en werd het naar de lokale stort gebracht.

Met de eerste officiële geplaatste glasbak in 1978 werd de eerste stap gemaakt richting recycling. Tegenwoordig zijn we wel verplicht om te recyclen. Ons huisafval moeten we al gescheiden aanbieden en ook op de milieustraat staat een heel assortiment aan bakken om het afval gescheiden in te storten.

Ook binnen het laboratorium doen we aan gescheiden afval maar doen we ook aan recycling binnen de chromatografie? Jazeker de zogenaamde recyclingchromatografie. Wat dat is leest u verder in deze nieuwsbrief.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Piek recyclen

Bij een moeilijke scheiding van twee pieken kan recyclingchromatografie een oplossing voor dit probleem zijn. Het algemene principe voor alle benaderingen is om de gedeeltelijk gescheiden analyten meerdere keren door de kolom te laten lopen.

Dit simuleert een oneindige kolomlengte. Voor deze taak worden verschillende methoden vastgesteld. Een voorbeeld is het gebruik van een T-fitting adapter en het pompen in een gesloten circuit zodra het monster is geïnjecteerd.

Een andere techniek is de afwisselende pomprecyclingchromatografie. Deze methode maakt gebruik van een combinatie van twee kolommen met identieke dimensies en een 2-stand-6-poorts -klep.

De kolommen worden op een afwisselende manier geschakeld, dus dat het monster de tweede kolom binnenkomt nadat de eerste is verlaten.

Zodra het monster in de tweede kolom zit wordt de klep geschakeld zodat de eerste kolom de monster opnieuw ontvangt.

Beide methoden hebben hun voor- en nadelen met betrekking tot parameters zoals dood volume van het systeem, detectie, complexiteit van het instrument of ontwikkelingstijd van de methode. Daarom werden beide technieken geëvalueerd met behulp van hetzelfde preparatieve HPLC-instrument, evenals dezelfde scheidingsmethode en voorbeeldparameters.

Een vergelijking van beide benaderingen bereikt de superioriteit van de afwisselende pompmethode. Na vijf kolomcycli en een vergelijkbare looptijd vertoont deze techniek een betere resolutie van de analyten

 

Back to the newsoverview