Nieuwsbrief oktober

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief oktober 2022

Beste,

Er worden dagelijks grote hoeveelheden monsters onderzocht in laboratoria. Door processen te automatiseren profiteer je van een hogere capaciteit, snellere resultaten, minder fouten en lagere personeelskosten.

In alle sectoren met laboratoria zijn geautomatiseerde processen te vinden. Zo is automatisering mogelijk in de farmaceutische industrie, de chemische industrie en de levensmiddelentechnologie. In de medische sector is wereldwijd een aanzienlijke groei te zien op het gebied van geautomatiseerde oplossingen. In iedere sector vindt automatisering plaats, maar de mate van automatisering varieert aanzienlijk tussen diverse laboratoria. Zo automatiseren sommige laboratoria de volledige sampleanalyse in complexe systemen, terwijl andere automatisering enkel inzetten voor de uitvoering van afzonderlijke processen.

In laboratoria waar bijna het gehele analyseproces is geautomatiseerd begint het proces al bij bijvoorbeeld de preparatie van het monster. Er kan zelfs technologie gebruikt worden om te mengen, roeren, pipetteren en voor vloeistofverwerking.

Automatisering draagt altijd bij aan nauwkeurig werken. Software en robots raken namelijk niet vermoeid, waardoor ze bijvoorbeeld de codes niet verkeerd aflezen. De laatste input van data is net zo nauwkeurig als de eerste. Deze verhoogde nauwkeurigheid zorgt ervoor dat het lab meer vertrouwen krijgt in de gegevens die ze hebben.

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Met vriendelijke groet,


 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

Liquid Handling

Met Knauer en HTA als leverancier kunnen wij u diverse oplossingen aanbieden betreffende automatisering van uw LC toepassingen.

De HT4000E is een flexibele HPLC autosampler die uw solidphase-extractieroutine kan automatiseren. Het zorgt voor monsterzuivering tot het verzamelen van geëlueerd monster in vials (offline-modus) of kan verder gaan tot de directe injectie in de HPLC of LC-MS (online-modus). De HT4000E ondersteunt een breed scala aan “cleanup”procedures. Naast de meest gebruikelijke SPE-cartridges (Normal, Reversed en Ion exchange phase), kan HT4000E worden gebruikt voor Affiniteits- en Immunoaffiniteitscartridges volgens Diatomaceous Earth Sorbent SLE-cartridges. Bovendien kan HT4000E met succes worden gebruikt om monsterfiltratie te automatiseren door het gebruik van filterpatronen, een vervanging van de spuitfilters.

De HT4150L-celwasser is een geautomatiseerd apparaat voor het voorbereiden van cellen voor daaropvolgende cytofluorimetrische analyse. De HT4150L is ontworpen om grondige en reproduceerbare cellysis, scheiding en fractionering te bieden via een ingebouwde centrifuge die speciaal voor dit doel is ontworpen. De HT4150L kan maximaal 32 standaard monsterbuisjes bevatten, die worden verwerkt in twee batches van elk 16 monsters. Wanneer dit handmatig wordt uitgevoerd, is dit soort celvoorbereiding arbeidsintensief, vervelend en vatbaar voor variabiliteit. Aan de andere kant zorgt de automatisering van deze workflow voor protocolstandaardisatie, consistente operaties en minimale arbeid.

HT4000A maakt automatisering van monstervoorbereidingsprocedures mogelijk om de laboratoriumproductiviteit te verhogen, de herhaalbaarheid en traceerbaarheid te verbeteren, de gezondheid van de operator te verbeteren en veiligheidsrisico's te verminderen en crosslab-CV te verminderen door de robuustheid van de methode te vergroten. HT4000A zorgt voor een groot aantal bewerkingen zoals vloeistofbehandeling (opzuigen, afgifte, mengen, verdunning, derivatisering, herformattering van monsters), filtratie of zuivering (door MEPS of LLE), vial handling (wegen, afdekken/ontstoppen, vortex), identificatie (BCR, RFID), monsterconditionering (koeling, verwarming) en geautomatiseerde injectie voor HPLC, IC en sommige spectroscopietoepassingen.

De nieuwe Liquid Handler LH 2.1 van KNAUER maakt de uitbreiding van zuiveringsprocessen mogelijk met de mogelijkheid om monsterinjectie en fractieverzameling in één apparaat te combineren. Een hoge capaciteit aan monster- en fractievaten en een flexibele opstelling die herinjectie van monsters vergemakkelijkt om nieuwe zuiveringsniveaus te bereiken. De handler injecteert monsters met minimaal verlies, ongeacht hun volume - perfect voor het werken met dure monsters.

• Combineer monsterinjectie en fractieverzameling

• Herinjecteer verzamelde fracties om nieuwe zuiverheidsniveaus te bereiken

• Schaalbaar injectiebereik tot 60 ml

• Zuiveren van milligrammen tot enkele grammen

• Flexibele opstelling van monsters en fracties via

“leer” optie

• Presteren in high-throughput peptide en oligonucleotide

werkstroom

 

Ervaar een nieuwe dimensie van automatisering in analytische monsters introductie met de Liquid Handler LH 8.1 van KNAUER.

• Automatiseert complexe chromatografietaken door hoge flexibiliteit.

• Verliesvrije monstervoeding met zeer hoge injectie precisie.

• Veelzijdige autosampler voor hoge doorvoer toepassingen.

 

• Selectie van spuiten beschikbaar voor een verscheidenheid van injectie volumes.

• Sandwich injectie maakt 0% monsterverlies mogelijk verlies en hoge injectie precisie.

• Modulair ontwerp zorgt voor hoge aanpassingsvermogen.

• Snelle hoge prestatie wasstation met twee verschillende wasoplosmiddelen minimaliseert overdracht.

• Robot koeler voor maximaal 390 2ml flesjes. Snelle injecties via software controle.

 

Back to the newsoverview