Nieuwsbrief september

Separations Analytical Instruments B.V. Nieuwsbrief september 2021

Beste,

 

Met diverse programma’s zoals “Gold Rush” laat Discovery Channel zien hoe goud wordt gedelft. Van goudstof tot kleine klompjes worden er opgegraven (en eventueel gesmolten om er een goudstaaf van te maken). Daarna wordt het verkocht aan een opkoper.

Echter wat daarna komt zien we nooit. Wohlwill, Miller, Cupellatie en Aqua Regia. Termen die u waarschijnlijk niets zeggen maar zeer belangrijk zijn in het wereldje van de goudraffinage. Hoe deze methodes werken gaan we hier niet bespreken, maar dat klompje goud wordt uiteindelijk een goudstaaf van +99,9%.

U zult nu wel doorhebben dat deze methodes worden gebruikt om goud te zuiveren. Met de apparatuur die Separations Analytical Instruments B.V. levert, kunnen we geen goud zuiveren maar wat wij wel kunnen, is het opzuiveren van menig ander materiaal, bijvoorbeeld suikers, eiwitten of cannabis) middels Prep-LC, FPLC en SMB.

 

Mocht u, naar aanleiding van onze nieuwsbrieven vragen hebben, neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.


Met vriendelijke groet,

 

Team Separations Analytical Instruments B.V.

Marc, Sandra, Martijn & Martijn

 

(op)zuiveren middels LC

Preparatieve LC

Het algemene doel van preparatieve chromatografie is het isoleren, zuiveren en verzamelen van uw doelverbindingen. Voorbereidende toepassingen worden in eerste instantie vaak op analytisch niveau uitgevoerd en moeten worden opgeschaald. Afhankelijk van de gewenste schaal verschillen de vereisten voor een preparatief systeem in eluentaanvoer, monsterinjectie, kolom en detectie.

 

We passen onze systemen aan om aan uw uitdagingen op het gebied van chromatografie-opschaling en zuivering te voldoen. Profiteer van onze ervaring met preparatieve chromatografie. AZURA® preparatieve LC-systemen zijn de perfecte oplossing voor vaak wisselende scheidingstaken - van milligram tot kilogram. Ontwerp uw preparatieve HPLC-systeem volgens uw behoeften en combineer flexibiliteit en betrouwbaarheid. De Preparative LC-systemen worden voor u op maat gemaakt.

FPLC

Complete oplossingen voor FPLC (Fast Protein Liquid Chromatography) met een minimale footprint: AZURA® FPLC-systemen combineren flexibiliteit en betrouwbaarheid. De biocompatibele / metaalvrije AZURA® FPLC is de perfecte keuze voor uw eiwitzuiveringstaak.

Ontwerp uw AZURA Bio-zuiveringssysteem naar uw behoeften. Meerdere functionaliteiten zoals automatische monsterinjectie via autosampler, kolomwisseling, buffer- en monsterselectie en fractieverzameling stellen de gebruiker in staat het zuiveringsproces te automatiseren.

Een groot aantal verschillende detectoren maakt uw doelmoleculen zichtbaar. Verschillende stroomsnelheden en compatibiliteit met kolommen van alle leveranciers bieden maximale flexibiliteit. De intuïtieve software PurityChrom® combineert alle voordelen van een veelzijdige zuiveringssoftware.

SMB

Simulated moving bed chromatography (SMBC) wordt steeds meer toegepast als scheidingstechniek in de farmaceutische industrie, de productie van fijnchemicaliën en op het gebied van bio-engineering.

SMB is een methode in proceschromatografie waarmee mengsels van stoffen continu kunnen worden gescheiden en geëxtraheerd in twee fracties. De efficiëntie is aanzienlijk hoger dan batchchromatografie, door een beter gebruik van de stationaire fase van de kolom.

Hoewel in principe beperkt tot twee fractiescheidingen, kan elke deelfractie worden gescheiden in een verdere fractie door herhaald gebruik van het SMB-proces - tot binaire stofmengsels.

Meestal wordt het SMB-proces gebruikt voor mengsels van twee componenten, zoals chirale scheidingen of mengsels met een "leidende" of een "achterlopende" hoofdproductpiek in het chromatogram.

 

Back to the newsoverview